| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
loomp Super Active
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 5:32 pm Temat postu: apartamenty z szambem |
|
|
czy ktos ma moze tresc gdzie Mój Dom sie zobowiazywal do pokrywania roznic kosztów wywozu nieczystosci płynnych ??
czy tam bylo napisane "nie pozniej niz do dnia..."? _________________ co nas nie zabije to nas wzmocni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
rick.blaine Odwiedzający
|
Wysłany: Nie Wrz 28, 2008 5:54 pm Temat postu: Re: apartamenty z szambem |
|
|
| Mam pismo z Gestora w którym jest mowa o tym, że Mój Dom będzie pokrywał różnicę w kosztach wywozu nieczystości do czasu kiedy osiedle zostanie przyłączone do sieci miejskiej. Nie pamiętam dobrze ale zobowiązanie dewelopera powinno wynikać z umowy o zarządzanie nieruchomością która była zawarta z Gestorem. Myślę, że kopia tej umowy powinna być udostępniona każdemu zainteresowanemu przez zarządy wspólnot albo bezpośrednio przez Gestora. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mckwack Aktywny
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 9:53 am Temat postu: |
|
|
| o ile pamiętam, nie mamy zarządu wspólnoty |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gabriel Stały Uczestnik
|
Wysłany: Sro Paź 29, 2008 9:51 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy czytaliście wywieszkę na klatkach o tym że WPBM wycofał się z opłacania wywożenia szamba i od 1 listopada podskoczy nam czynsz o 110 zł miesięcznie.
Nie wiem dlaczego tak drogo a przede wszystkim dlaczego MÓJ DOM nas wydymał. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natuś-77 Stały Uczestnik
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 8:58 am Temat postu: |
|
|
| Nie wiem na jakiej podstawie KTOŚ obliczył te 110zł?? Przecież każdy z nas zużywa wodę inaczej i każdy z nas będzie płacił za wywóz różnie w zależności od zużycia wody. Logiczne chyba, ale nie dla wszystkich widać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hefi Aktywny
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 11:33 am Temat postu: |
|
|
Co do pisma od Gestora w którym to wyraźnie jest napisane odnośnie wywozu szamba ....
ale... (z maila od Pana Sebastiana Kołcio)
| Cytat: | sytuacja na dziś wygląda następująco:
1. WPBM "Mój Dom" wypowiedział umowę z firmą wyworzącą ścieki. Od dnia 1 listopada ścieki nie będa wyworzone.
2. WPBM :Mój Dom" stoi na stanowisku, że wywiązał się ze wszystkich umow, a to że płacił robił to tylko z dobrej woli, bo nie musiał.
3. Pismo które przysłał gestor niestety nie rozwiązuje sprawy. Jest argumentem dla sądu ale tylko tyle. W Gestor nie ma ŻADNYCH umów w tym zakresie. Mój dom wszystko robił sam. Na własną rękę.
...
Są prowadzone starania aby koszty były jak najmniejsze i ponoszone przez jak najkrótszy czas.
Na dniach zostanie zwołane zebranie wspólnoty. (i znów procedury: plan zebrania, listy polecone, 7 dni czasu...) |
Dowiedziałam się też wczoraj (z rozmowy z przedstawicielem Zarzadu wspólnoty), że cena 110zł będzie najprawdopodobniej niewystarczająca i może wynosić ok 150zł nawet.
ALE...
1. Gestor zobowiązał się tym pismem do tego, że MD będzie płacił za wywóz szamba - jak MD nie będzie płacić to Gestor powinien przejąć to na siebie (ich błąd, że nie mają dokumentru z MD i poinformowali ot tak mieszkańców o tym fakcie -> a za błędy jak wiemy się płaci)
2. Może będzie jakieś dofinansowanie z Gminy Wrocław (?) - max do 50%
Jeszcze była jakaś alternatywa ale niestety nie pamiętam...
Może to nie zniweluje do końca wszystkich kosztów, ale przynajmniej je znacząco zmniejszy.
A jak wiadomo do kanalizacji nie będziemy szybko podłączeni...
Odnośnie tego, że koszty powinny być ponoszone zgodnie ze zużyciem wody - tu się zgodzę, ponieważ co innego gdy mieszka się samemu a co innego gdy w mieszkaniu jest np. 4 - 5 osób.
Kolejna sprawa - ciekawi mnie jak będzie rozwiązana sytuacja z np. osobami, które wynajmują tu mieszkania (czyt. studenci) lub z sąsiadami z Korei (itp.). Nie sądze, żeby oni zainteresowali się wogóle tym tematem, nie mówiąc już o ponoszeniu kosztów... _________________ * nie ma rzeczy niemożliwych... tylko nie wszystko się opłaca...
* "Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hefi Aktywny
|
Wysłany: Czw Paź 30, 2008 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Zostałam poproszona o przekazanie poniższych informacji dotyczących ścieków:
| Cytat: | 1. Oczywiście, że ścieki będą rozliczane na podstawie zużytych metrów wody. Proporcjonalnie do zużycia.
2. Sprawa została poruszona we władzach wrocławia. Robią to osoby z zarządu wspólnoty 7. Miejmy nadzieję, że uda im się to załatwić i problem zostanie rozwiązany bez dodatkowych kosztów z naszej strony. Jeśli nie, to mamy przygotowaną umowę na wywóz ścieków, którą możemy podpisać. Choć jak wszyscy, wolimy tego nie robić.
Czy władze Wrocławia będą miały odpowiednio mocne przełożenie na Mój Dom lub kogoś innego, bez różnicy, żeby ich nakłonić do dalszego pokrywania kosztów to zobaczymy.
Z pozdrowieniami
Sebastian Kołcio
PS Powstało forum dla mieszkańców naszego osiedla. Zapraszamy. www.partynicka3.dore.pl |
_________________ * nie ma rzeczy niemożliwych... tylko nie wszystko się opłaca...
* "Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raverpol Aktywny
|
Wysłany: Pią Paź 31, 2008 9:59 pm Temat postu: śmierdząca sprawa |
|
|
No i juz prawie 1 listopada. Kto policzyly ile bedzie sie placilo i kiedy cos sie wyjasni bo szambo jest wywozone dosc czesto a jak ktos zapomni to bedzie gnoj. Mozna sie bylo domyslec ze WPBM to jednak jakas sciema. Jest szansa ze w dobie kryzysu dopadnie ich odpowiednia kara
pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
natuś-77 Stały Uczestnik
|
Wysłany: Sob Lis 01, 2008 11:14 pm Temat postu: |
|
|
Z powyższych postów wynika, że przedstawiciele wspólnoty nr 3 i nr 7 nie współpracują ze sobą. To chyba jakiś absurd czy można tak poważna kwestie omawiać osobno? przecież to nasze wspólne sprawy, chyba nie mamy osobnych studzienek.... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raverpol Aktywny
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 1:02 pm Temat postu: prawda |
|
|
bardzo sluszna uwaga. Co na to zarzady? Dlaczego nie dzialaja wspolnie? Chyba wszystkie sprawy dotyczace osiedla mialy byc omawiane wspolnie po tym jak powstana zarzady-tak bylo ustalone na spotkaniu.
| natuś-77 napisał: | Z powyższych postów wynika, że przedstawiciele wspólnoty nr 3 i nr 7 nie współpracują ze sobą. To chyba jakiś absurd czy można tak poważna kwestie omawiać osobno? przecież to nasze wspólne sprawy, chyba nie mamy osobnych studzienek.... |
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
natuś-77 Stały Uczestnik
|
Wysłany: Pon Lis 03, 2008 1:11 pm Temat postu: |
|
|
W ubiegłym tyg. pojawiła się na tablicy ogłoszeń w bloku nr 3 informacja o tym, ze ma być uruchomione nowe forum wspólnoty. Czy chodzi tylko o wspólnotę nr 3 czy 7 również? Czy ktoś się orientuje o co tu chodzi?
Mamy przecież swoje forum. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loomp Super Active
|
Wysłany: Pią Lis 07, 2008 11:11 pm Temat postu: jedyne słuszne forum tego osiedla jest tu! |
|
|
Z tym innym forum to jakis frajer na swojej frajerskiej domenie postawił darmowe forum i ma tam jedynie jedną swoją wypowiedz.
mówmy nie takim zawłaszczaniom!! _________________ co nas nie zabije to nas wzmocni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
GD NewUser
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 10:38 pm Temat postu: Re: jedyne słuszne forum tego osiedla jest tu! |
|
|
Forum zostało uruchomione na prośbę Mieszkańców, abyśmy nie musieli omawiać naszych prywatnych spraw na forum ogólnodostępnym. Szczegóły umieściłem w nowym temacie: http://www.klecina.pl/forum/viewtopic.php?t=495
Co do wypowiedzi Przedmówcy:
| loomp napisał: | Z tym innym forum to jakis frajer na swojej frajerskiej domenie postawił darmowe forum i ma tam jedynie jedną swoją wypowiedz.
mówmy nie takim zawłaszczaniom!! |
Tym "frajerem" jestem ja. Szkoda tylko, że poświecenie swoich prywatnych zasobów serwera i czasu na rzecz Wspólnoty uznane zostało za bycie "frajerem".
Szkoda również, że moja firmowa domena została nazwana "frajerską" - ale co zrobić...
Forum jest aplikacją darmową - dokładnie tak samo jak niniejsze Forum Klecina.
Wypowiedź "jedna jedyna" jest widoczna, ale jakby ją Przedmówca przeczytał, to by wiedział dlaczego - forum jest zamknięte i reszta pojawia się po potwierdzonym zarejestrowaniu.
Zapraszam na nasze "frajerskie" forum - użytkowników codziennie przybywa.
Jako Zarząd wspólnoty nr 3 będziemy korzystali z nowego forum jako medium do kontaktów z mieszkańcami. Na decyzję Wspólnoty 7 czekamy (zaprosiliśmy do współpracy).
http://www.partynicka3.dore.pl
_ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bananasltd NewUser
|
Wysłany: Pon Sty 05, 2009 9:49 am Temat postu: partynicka 3 i 7 |
|
|
Moim zdaniem forum powinno być jedno i jeśli nie ma obostrzeń prawnych również powinien być jeden zarząd (i jedno forum (ciekawe jak płacimy za zieleń na partynickiej 3-7 - ci z 3 płacić powinni chyba więcej - bo koło nas jest więcej zieleni )). Większa wspólnota ma większą siłę przetargową niźli mniejsza -to chyba jasne - a wydzielanie forum tylko dla partynickiej 3 i pobieranie danych personalnych userów to troszę niebezpieczne - również dla twórcy ponieważ może się to skończyć wizytacją panów z GIODO - bo dane jednoznacznie wskazują na osobę - a to że nie są udostepniane to pryszcz. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|