| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
hefi Aktywny
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 6:02 pm Temat postu: Spotkanie 10.06.2008 |
|
|
Streśćcie tak mniej więcej co się działo na spotkaniu...
jakieś nowinki? zmiany? wydarzenia?
z góry dzięki.
Pozdrawiam. _________________ * nie ma rzeczy niemożliwych... tylko nie wszystko się opłaca...
* "Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mckwack Aktywny
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 8:33 pm Temat postu: |
|
|
| również bardzo proszę o jakieś informacje. wydarzyło się coś ciekawego? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raverpol Aktywny
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 9:31 pm Temat postu: spotkanie |
|
|
w duzym stopniu bylo to spotkanie organizacyjne.
Przede wszystkim wszystkie uchwaly beda rozeslane do czlonkow poniewaz bylo za malo ludzi aby uchwalic cokolwiek.
Wybrano zadzad wspolnoty (pisze tylko o spotkaniu wspolnoty 3).
Pozostawiono zarzadzanie Gestorowi, ktory wyjasnial co robi i dlaczego tak jak robi. Do tej pory nie wystepowal jako strona w stosunku do dewelopera wiec mogli tylko pisac pisma. Teraz licza ze zarzad wesprze ich w dochodzeniu do napraw usterek bo czasu coraz mniej i zostalo tylko 1,5 roku gwarancji. Jest przygotowana ponoc kilkunastostronicowa lista owych usterek.
Gestor wyjasnil pozycje ze sprawozdania oraz kwoty najbardziej kontrowersyjne. Wyjasnienia zostaly przyjete a wiec i sprawozdanie oraz plan na 2008.
Uzgodniono wprowadzenie funduszu remontowego w wysokosci 30gr od metra. Bedzie on przechowowywany na rachunku oprocentowanym i wykorzystywany zwlaszcza po okresie gwarancji.
Gestor w imieniu wspolnoty wystopi o zrobienie pasow na ulicy jako przejscie do budynku oraz ustawienie lustra ulatwiajacego wjazd na droge prowadzaca do bramy.
Goracym tematem byla brama i w tej kwestii trzeba bedzie wyjasnic sprawe.
Najwazniejsze to fakt ze liczac na oko to czynsz wzrosnie o ok 70zl.
Gestor ma tez szybko wybrac zarzadce zieleni bo jak zostalo zauwazono nasza zielen to tragedia i trzeba cos z tym zrobic.
Duzym zaintersowaniem cieszyl sie temat monitoringu, ktory na dwie wspolnoty nie bylby duzym kosztem a zapewnilby lepsza ochrone osiedla. Pracownicy ochrony nie sa licencjonowanymi ochroniarzami wiec nie ma co od nich wiecej wymagac a jesli mieliby to byc licencjonowani to koszty wzroslyby ponoc znacznie.
Tak generalnie to w ciagu tygodnia ma byc przygotowany protokol ze spotkania. Uchwaly zostana przeslane do czlonkow celem zebrania podpisow za/przeciw aby jak najszybciej je oglosic.
Jak tylko to sie uda to wspolnota bedzie miala rachunek bankowy sluzacy do regulowania zobowiazan oraz wplat czlonkow.
Nie wiem czy wszystko napisalem ale chyba tak. Generanlnie bylo malo czasu a kolejne spotkania maja byc juz laczone.
pozdrawiam
kriss |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mckwack Aktywny
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 6:42 pm Temat postu: |
|
|
może była mowa o zmianie naszego niezwykle tajemniczego kodu?
BTW, może następne spotkanie zrobimy na poczcie? tam frekwencja zdumiewająco dopisała  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
hefi Aktywny
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 8:06 pm Temat postu: |
|
|
| mckwack napisał: | może następne spotkanie zrobimy na poczcie? tam frekwencja zdumiewająco dopisała  |
tiaaa a odnośnie poczty to dzisiaj dopiero dostałam informacje o wczorajszym zebraniu i zestawienie... poczta poprostu działa nad wyraz "szybko" ale o tym inna kwestia...
Poza tym trzeba zrobić coś z bramą wjazdową... już tyle razy była naprawiana... chyba istnieje coś takiego jak gwarancja
Więc zanim ona minie może powinni nam tą bramę wymienić... a nie ciągle naprawiać, bo owa gwarancja się skończy a płacić za kolejne naprawy będziemy MY... Tylko z tym to chyba również do naszego "wspaniałego" zarządcy przydałoby się zgłosić... _________________ * nie ma rzeczy niemożliwych... tylko nie wszystko się opłaca...
* "Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raverpol Aktywny
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 8:09 pm Temat postu: ... |
|
|
o kody tez zapytalem i jak zwykle powiedzieli ze w ciagu kilku dni beda zmieniane.
co do bramy to byla o niej mowa ale nie pamietam na czym stanelo ma byc naprawiona hehe ciekawe czy wszedzie maja takie problemu z bramami.
ja na poczcie zaplalem sie na kolejke 3 osob wiec mialem szczescie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
taurus Stały Uczestnik
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 9:47 pm Temat postu: |
|
|
| a nA temat durnego oznakowania była mowa?? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raverpol Aktywny
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 9:52 pm Temat postu: ... |
|
|
| oznakowanie jest zainstalowane na koszt dewelopera. Ja tam nie uwazam zeby ono bylo durne bo reguluje na drodze wewnetrznej ruch wiec jak ktos bedzie jezdzil jak wariat nie zwracajac uwage na innych to musi brac pod uwage ze ruch jest regulowany. dla mnie cool a jedyne co trzeba sie nauczyc to po prostu zasady ruchu panujace na drodze wewnetrznej i tyle. wydaje mi sie ze sa wazniejsze problemy na osiedlu i nimi trzeba sie zajac. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
taurus Stały Uczestnik
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 10:35 pm Temat postu: |
|
|
| Ravellpol tylko ze jazda jak wariat to calkiem inna sprawa. Tu chodzi o jakies bezsensowne nakazy skretu w lewo, kiedy ludzie parkują po prawej stronie i niby co? mają jeździc w kółko osiedla, zeby zaparkować np. w pobliżu smietnika?? totalny debilizm! Zresztą widze, ze wiele osob po prostu ignoruje ten nakaz skretu w lewo (i słusznie). A co w tym wypadku jest dla ciebie cool?? to nie wiem. Po prostu jesli nie parkujesz w tej części osiedla to nie powinienes zabierac w tej sprawie glosu. Ja jestem za tym zeby ten znak zlikwidowac i wiele innych osob jest tego samego zdania. A tym bardziej ze to oznakowanie nie dotyczy wywozu smieci i scieków. A co to są pojazdy uprzywilejowane??? Dla mnie to totalna durnota i brak jakiegokolwiek pomyślunku przy ustawianiu tych znaków!!! po prostu chore!!! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
raverpol Aktywny
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 10:48 pm Temat postu: ... |
|
|
| no wybacz ale mam prawo sie wypowiadac jako mieszkaniec tego osiedla wiec nie zostawiaj prawa dyskusji jak zwykle tylko dla siebie. Logicznym jest ze regulowanie ruchu zostalo wprowadzone przede wszystkim w celach objezdzania budynku. poza tym jesli zdarzy sie stluczka to sprawa przynajmniej bedzie jasna jesli pojawi sie problem kto i jak moze skrecac. zamiast marudzic jak to zwykle robisz to napisz ze znaki powinny byc zachowane co do wjazdu na teren oseidla oraz wyjazdu z parkingow i byc moze przy smietniku z komentarzem dotyczy objazdu budynku ale oczywiscie jak zdarzy sie pierwsza kraksa to wtedy temat pewnie wyplynie z innej strony. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loomp Super Active
|
Wysłany: Sob Cze 14, 2008 6:28 pm Temat postu: róże zasłaniają wyjazd z bramy |
|
|
róże zasłaniają wyjazd z bramy...
ja sie poruszam samochodem o tradycyjnej wysokosci i mało co nei skasowałem auta o dostawcze auto jadące "od parku" do wyjazdu na asfalt...
powód prozaiczny: róże u sąsiada w tym domku całkowicie zasłaniają wyjazd.
Rozumiem ze są ładne, bo i mi sie podobają...ale ilosc aut przed bramą i to ze zdarza sie ze jezdza tam nawet 50km/h...chyba pojde pogadac z tym dziadkiem ze mu przytne je od dołu _________________ co nas nie zabije to nas wzmocni. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|